20 Mar 2016

Så undviker du ångest inför första dejten

Att gå på en första dejt är verkligen en one

20 Mar 2016

dejtenAtt gå på en första dejt är verkligen en one of a kind-känsla. Visst är det en pirrig och härlig känsla som infinner sig i magen när en dejt är spikad, men samtidigt dyker en annan jobbig känsla upp lika snabbt.

För att du ska banga ur mindre och dejta mer ger vi dig 6 tips på hur du undviker ångest inför första dejten.

 1. Boka in en dejt i sista minuten
  Att ha framförhållning och boka in en dejt en månad i förväg är inget att rekommendera. Under tiden du går och väntar på den stora dagen kommer du att skapa olika scenarion i huvudet om vad som kan hända och du bygger upp för höga förväntningar. Bestäm istället att ni ska ta en promenad efter jobbet samma dag. Detta minskar risken att du bangar ur och dessutom blir inte första dejten en lika big deal.
 2. Lev livet under tiden du väntar
  Dagarna innan dejten kan verkligen kännas långa. Fyll inte dessa med ångest, utan fyll dem med annat som får dig att bli glad och taggad istället.
 3. Prata av dig med någon
  För att lugna ner dig eller kanske rent av tagga dig inför första dejten, ring en kompis och prata av dig lite. Dela med dig av dina orostankar inför dejten och berätta även vad det är för person du ska träffa och vad ni ska hitta på. Detta ger dig inte bara en känsla av trygghet utan det kan även få dig att inse varför du blev intresserad av personen.
 4. Detektivarbete ger dig makt
  Varför finns sociala medier? – För att kunna snoka upp din dejt såklart! Vet du inte så mycket om din dejt är det bra att söka upp hen på Facebook för att veta lite mer. Detta kan dessutom lugna dina nerver lite. Du bör dock undvika att berätta för din dejt att du har varit inne på hens Facebook, Instagram, Twitter, Flickr, Linkedin och Youtube-kanal. inför första dejten
 5. Ta det inte så allvarligt
  En första dejt ska vara en rolig grej. Ifall dejten inte går bra är det inte hela världen, ditt liv kommer inte gå under för det. Enligt statistiska centralbyrån är Sverige Europas singeltätaste land. Fantastiskt! Det är ju bara till att fortsätta leta om dejten blir misslyckad.
 6. Känns det inte rätt, så är det inte rätt
  Att vara nervös inför en dejt är något som hör till själva upplevelsen. Men känns det verkligen inte bra och om du inte ser fram emot dejten, utan bara känner ångest så är det okej att ställa in. Då är du troligtvis inte heller så intresserad av personen du ska träffa.

 

E. Einarsson

Leave a comment
More Posts
Comments
 1. Ankan March 24th, 2016 5:25PM

  Tycker ni att det är ok att dejta flera personer samtidigt? Och hur ska man i så fall göra för att hålla koll på vem som sagt vad så man inte råkar säga fel? 🙂

  • BLOGGRED March 25th, 2016 3:17PM

   Hej Ankan! Håll utkik här på bloggen, din fråga kommer att besvaras och dyker upp här snart! Ha en trevlig påsk!

   • Ankan March 25th, 2016 3:20PM

    Tack ska du ha! Ska hålla utkik här om nu inte någon äter upp mig till påskmiddag.

Comment