02 Mar 2016

Online dejting eller Offline dejting. Vad ska jag välja?

Nätdejta eller ragga på krogen? Det är den eviga frågan.

02 Mar 2016

Online dejting eller offline dejting?Nätdejta eller ragga på krogen? Det är den eviga frågan. I dagens digitala värld finns det fler möjligheter för oss singlar att hitta någon än vad det tidigare har funnits.

Nätdejting är ett smidigt sätt att ta första steget till en dejt, dock så har det blivit anklagat för att att vara ytligt och inte leda till seriösa relationer. Det finns många skeptiker där ute, men frågan är om det verkligen är så stor skillnad på online dejting jämfört med offline?

Att nätdejta kräver minst lika mycket ansträngning som att försöka hitta en dejt ute på krogen eller på kaféet. Enda skillnaden är att du kan sitta bekvämt hemma i TV-soffan iklädd mjukisbyxor när du bjuder ut en person på dejt. Vi är lika ytliga online som offline, för visst swipar du även ja eller nej i huvudet om en person kommer fram till dig på krogen och frågar om en dejt? Den enda skillnaden är att en person inte märker om du swipar nej på hen när du nätdejtar, medan IRL så märker personen direkt om du väljer att avvisa hen. Din nätdejtingprofil kan även liknas med när du gör dig snygg inför en kväll på stan för att locka snyggingar – du måste ju ha en profil som lockar folk online.

Att nätdejta kräver minst lika mycket ansträngning som att försöka hitta en dejt ute på krogen eller på kaféet.

Det går även att likna nätdejting med att söka jobb online. Ta exempelvis Linkedin, där du lägger upp ett CV som berättar vem du är. Finner en arbetsgivare dig intressant sker det ett par mailutbyten innan ni bestämmer möte. När du nätdejtar börjar det på en dejtingapp, exempelvis HIMYNAMEIS, där du lägger upp en profil som berättar vem du är. Finner en person dig intressant och ni matchar börjar ni oftast chatta innan ni bestämmer er för att träffas. Lika stor möjlighet som Linkedin ger dig att hitta ditt drömjobb, lika stor möjlighet kan nätdejting ge dig att hitta din stora kärlek.

Många tror att dejta online eller offline är ett antingen-eller val, men vi tror motsatsen! Målet med att dejta online är ju trots allt att vi ska ta steget ut för att dejta offline. Vårt tips är att testa båda metoderna, Prova dig fram och se vilket som passar dig bäst. Men att bara prova på ett av alternativen kan göra att du missar chansen att ändra din relationsstatus från “singel” till “i ett förhållande”.

 

E. Einarsson

Leave a comment
More Posts
Comments
Comment