28 Mar 2016

Dejtingregler är till för att brytas

dejtingregler

28 Mar 2016

dejtingreglerAtt dejta ses oftast som en hel vetenskap. Alla dessa regler som alla pratar om och som man bara måste följa för att lyckas i dejtingdjungeln. Men vi på Bloggredaktionen tror på motsatsen. Dejting ska vara kul och okomplicerat och det ska inte finnas några krav på att man ska följa en massa regler.

Vi slår därför här hål på de 5 vanligaste dejtingreglerna!

Spela svår så blir hen intresserad 
Denna regel kan verkligen gå hur fel som helst. Är du intresserad av någon? – ja men visa det för hen! Spela inte svårfångad för då kan personen tro att du inte är intresserad av hen och det vill du väl inte? För visst hade du blivit glad om personen som du är intresserad av hade gett dig uppmärksamhet? Men för den sakens skull behöver du inte vara efterhängsen.. Ett mellanting är alltid bäst!

Ha inte sex på första dejten
Om både du och din dejt känner omedelbar attraktion och vill inget annat än att avsluta dejten mellan lakanen, varför ska ni då vänta? Det finns inget som säger att sex på första dejten inte kan leda till ett seriöst förhållande. Men detta är såklart väldigt individuellt och situationsanpassat så det är viktigt att känna av signalerna.

Det finns inget som säger att sex på första dejten inte kan leda till ett seriöst förhållande.

Vänta tre dagar efter dejten med att höra av dig 
Att medvetet göra din dejt osäker genom att vänta länge med att höra av dig bådar inte gott. Då får hen uppfattningen av att du inte är så intresserad och det vill du väl inte? Drömmer du om att ha ett seriöst och långt förhållande med personen så undvik att spela spel. Dock så behöver du kanske inte ringa mitt i natten bara några timmar efter er första dejt och skrika ut att du älskar hen..

Det är mannen som ska ta initiativ 
Usch, vilken tråkig och föråldrad regel.. Är man framåt som person och gillar att ta tag i saker spelar det ingen roll om man är man eller kvinna. Dessutom kan killar också vara blyga, så varför vänta i en hel evighet på att han ska ta tag i det och bjuda ut dig på dejt? Nej, vi på Bloggredaktionen tycker detta en regel som inte hör hemma i dagens samhälle.

Det är mannen som ska betala
Den här regeln är lika förlegad som den förra och hänger kvar sedan en lång tid tillbaka då det var en allmän uppfattning i samhället om att mannen ska försörja kvinnan. Du hör hur tokigt det låter? I dagens samhälle tjänar kvinnor sina egna pengar och därför ska det inte vara en självklarhet att mannen betalar notan på dejten. Men visst är det ett dilemma om vem som ska betala. Splitta därför notan eller varför inte gå efter regeln – den som bjuder ut på dejt, står även för notan.

Har ni fler konstiga dejtingregler som borde strykas? Dela gärna med er av dessa i kommentarsfältet här nedan.

 

E. Einarsson

Leave a comment
More Posts
Comments
  1. Pelle March 29th, 2016 8:09PM

    Det sjuka är att det där med att vänta och spela lite ointresserad av någon outgrundlig anledning ändå verkar funka. Varje gång jag är lite ointresserad (på riktigt alltså) så blir tjejen intresserad, men när jag är intresserad och visar det så brukar tjejen vara mindre intresserad av mig : /

Comment