01 Apr 2016

Dejta flera samtidigt? Detta bör du tänka på!

  Ni frågar och vi svarar! För ett tag sedan

01 Apr 2016

 

dejta fleraNi frågar och vi svarar! För ett tag sedan var det en läsare som frågade oss om det var okej att dejta flera samtidigt och hur man isåfall smidigast går tillväga. Att dejta flera samtidigt är en högst individuell fråga, några tycker det är okej och några inte. I detta inlägg ger vi dig några positiva och negativa perspektiv på detta som kan vägleda dig genom dina val. Om du redan dejtar flera samtidigt ger vi dig här även tips på hur du kan hantera det smidigt!

POSTITIVT OCH NEGATIVT MED ATT DEJTA FLERA SAMTIDIGT

+ Du får en chans att se vad det finns för fiskar i sjön. Att träffa några personer samtidigt kan ge dig en klarare uppfattning om vad du egentligen vill ha i en person. Tänk bara på att alla inte är perfekta, att hitta någon som uppfyller alla dina önskemål är nästintill omöjligt, så bli inte för blind!

+ Du snöar inte in dig på ’första bästa’. Istället att enbart välja en person att dejta och kanske bli seriös med så har du öppna dörrar till fler. Om du enbart väljer att rikta in dig på en person kanske du missar en annan som kanske skulle passat dig ännu bättre.

Det är oftast inte uppskattat. En dejt vill inte få känslan att hen är ’en i mängden’ och kan därför kanske bli sårad eller kanske inte vill träffas mer. Alternativt kan personen få för sig att hen måste imponera och sticka ut för att du ska välja hen – vilket kan leda till att dejten inte är sig själv. Tips är kanske att inte berätta..

– Det kan bli svårt att hålla koll på vem som sagt vad. Tro oss, det är inte kul att fråga hur det är med hunden när dejten är hundallergiker..

– Det kan även vara svårt att inte blanda ihop namn. Snacka om jobbigt om man säger fel namn till sin dejt! Det är samtidigt inte bara jobbigt för dig, det är lika jobbigt för dejten också.

 

NÅGRA TIPS PÅ VÄGEN OM DU VÄLJER ATT DEJTA FLERA SAMTIDIGT

 

Ha anteckningar i mobilen för varenda person du dejtar! Här skriver du saker som intressen, vad ni pratat om och liknande. Att ha det på mobilen gör det dessutom lätt för dig om du får hjärnstopp mitt i dejten, du kan enkelt gå till toaletten och kolla upp information om det behövs. Men var försiktig så att inte dina dejter ser dina anteckningar..

Osäker på namnet? Använd något sött smeknamn! Istället för att chansa och riskera att säga fel namn kan du säga något fint som ”sötis, kan du skicka sockret” eller om du inte känner dig bekväm med detta, säg bara ”Du”. Ett tips däremot är att alltid kolla upp dejtens namn i förväg. Men är man dålig på namn kan det ändå vara svårt att komma ihåg. Fina smeknamn är dock alltid uppskattade! OBS! Säg inte något som du inte menar bara!

Börjar det bli seriöst med en dejt och du börjar gilla denne – sluta då dejta andra. Det finns faktiskt en gräns på när man ska sluta dejta andra och den dras en bit innan det blir ett förhållande.

En film som vi kan rekommendera är John Tucker Must Die. Humoristisk film om just att dejta fler samtidigt! Där kan du även se hur det kan gå om man inte slutar dejta andra när det börjar bli seriöst 🙂

 

Har du en fråga om dejting som du vill att vi ska svara på? Ställ frågan i kommentarsfältet här nedan, så kanske det är just din fråga vi besvarar i nästa inlägg!

 

E. Frank

Leave a comment
More Posts
Comments
 1. Ankan April 5th, 2016 2:50PM

  Jag brukar få lite dåligt samvete att inte berätta att jag även dejtar andra när jag är med en av dejterna. Samtidigt vill jag inte få den personen att känna sig som en i mängden. Vet inte riktigt vad jag ska göra. Tips någon?

  • Pontus July 28th, 2016 9:51PM

   Om du känner så kanske du inte ska dejta flera eftersom mår dåligt av det och det inte uppskattas av din dejt

   • Ankan August 1st, 2016 8:50PM

    Tack för tipset! 🙂

  • Adam November 1st, 2016 2:00AM

   Varför inte sluta att dejta flera samtidigt. Om avsikten är att finna något bra och hållbart, så är det inte bra att använda ett koncept som passar bättre för underhållning, rentav tidsfördriv. Dessutom på bekostnad av andras engagemang och tid, med få utsikter att vinna deras förtroende. Vem är intresserad av att utveckla en relation med en någon som inte respekterar mig och har så låg nivå av engagemang att hon inte vet vad vi pratade om eller vad jag heter men ändå inte vill släppa mig helt. Jag har inga sådana personer i min vänkrets och vill inte ha en som partner heller. Jag tvivlar på att de som använder sig av råden här inte har för avsikt eller orka lära känna en enda enskild individ, som skulle kunna lita en vän eller en partner för livet, eller båda. Då använder man de metoder som är nödvändiga, att ge en person en riktig chans och tid, visa hänsyn och även riskera något själv. De flesta tips och metoder, inklusive allt som har med dejting av flera samtidigt är inriktade på trygghet och att undvika risker vilket är detsamma som att undvika det som ger förutsättningar för en bra relation. För övrigt, om man inte bor hemma med föräldrarna, eller lever på socialbidrag och undviker att jobba, hur finner man tid att hålla reda på alla sina dejter? Är de här tipsen skrivna för mellanstadiet?

   • Otto Söderström December 6th, 2016 10:21AM

    Nej jag går i högstadiet.

  • Otto Söderström December 6th, 2016 10:19AM

   dejta en person i taget då kommer det problemet aldrig upp igen.

Comment