17 Apr 2016

Svensk videodating-app utmanar Tinder

Imorgon släpps den svenska dejtingappen HIMYNAMEIS (Hi my name is).

17 Apr 2016

Imorgon släpps den svenska dejtingappen HIMYNAMEIS (Hi my name is). Till skillnad från Tinder presenteras medlemmarna med en kort video istället för bilder. Det blir den första videodating-appen i sitt slag.

HIMYNAMEIS syftar till att ge människor, som söker efter en partner eller en vän, bättre matcher än man kan få hos de ofta opersonliga och snarlika dejtingappar som finns att tillgå idag. Studier visar att video ger starkare och mer tillförlitliga känsloreaktioner än vad bilder kan ge. Detta eftersom video både stimulerar visuella och auditiva sinnen vilket leder till att man får en djupare och mer korrekt bild av en person än om man bara ser en stillbild.

– Många av de personer jag träffat genom traditionella bild-baserade dejtingsajter har blivit en besvikelse. Jag minns en tjej som såg väldigt attraktiv ut på de bilder hon hade lagt upp och hon gav även ett intryck av att vara väldigt sympatisk. När jag träffade henne i verkligheten såg hon helt annorlunda ut, säkert 7-8 år äldre och hon matchade inte alls min personlighet. Jag är övertygad om att dejter generellt sett hade blivit mycket mer lyckade om vi istället använde video för att presentera oss på dejtingsajter, säger Ludvig Lindström, en av grundarna bakom HIMYNAMEIS.

I HIMYNAMEIS egna studie med 250 singlar visade det sig att en fem sekunder lång video av en person var överlägsen fem bilder av personen när det gäller att bedöma hur attraktiv personen är. Av de singlar som först sett bilderna, ändrade över 60% uppfattning om personens attraktionskraft, när de sedan fick se videon. I det omvända fallet ändrade sig endast 25%.

Kontakt:
Ludvig Lindström, VD HIMYNAMEIS, 070-441 71 88

Mer information:
www.himynameisapp.com

Laddas ner från Appstore:
itunes.apple.com/se/app/himynameis/id1077409490
 

Om HIMYNAMEIS
HIMYNAMEIS är en dejtingapp för alla som vill hitta en vän eller en partner. Med korta video-presentationer och ett färdigt manus för vad du ska säga (”Hej, jag heter X ”) är det supersmidigt att både skapa och hitta intressanta profiler. Du kan också använda taggar i din profiltext för att enkelt beskriva dig och finna andra med samma intressen.

Leave a comment
More Posts
Comments
Comment